In onze reeks ‘Growth hacks’ delen we wekelijkse nuttige korte feitjes waarmee je de conversie van je website een boost kan geven. En daarmee dus ook je business. Deze week delen we een tip m.b.t. het weghalen van je navigatie.

Het klinkt drastisch, en dat is het ook. Je hoort en leest zelfs dat je een menu niet eens moet verbergen achter een icoon, laat staan helemaal weghalen. Maar toch werkte het voor Yuppiechef.

Yuppiechef had een bepaalde pagina op hun website met één doel: mensen laten inschrijven. Dit gebeurde niet genoeg, dus besloten ze een A/B test te doen. De pagina werd getest met navigatie en zonder navigatie. Uiteindelijk bleek het verwijderen van de navigatie voor 100% meer conversie te zorgen. Hoe kan dat? De gebruikers werden niet meer afgeleid door de navigatie en focuste zich meer op de pagina waar ze zich bevonden. Ze volgden de flow van de pagina en registreerde zich.

 

         

 

In zo’n geval als dit is het natuurlijk wel cruciaal dat de gebruiker de nodige informatie op één pagina kan vinden en de gewenste conversie probleemloos kan bereiken. De gebruiker moet dus het menu echt niet nodig hebben.

Verwijder dus niet zomaar ineens je navigatie, maar kijk kritisch naar de weg die gebruikers afleggen op je website (met bijv. Google Analytics). Waarom verlaten ze die ene pagina die belangrijk is voor je conversie? Worden ze misschien afgeleid door iets in de navigatie? Pas je pagina hierop aan en test het eens zonder navigatie.

Meer informatie over conversieoptimalisatie?

Vraag vrijblijvend advies aan

Meer Growth Hacks uit deze serie

Een slimme 404 pagina | Growth Hack #6

De 404-pagina kennen we allemaal. Je krijgt hem te zien wanneer de pagina die je wilt openen niet…

Verbeter je trust signals | Growth Hack #5

Onder trust signals verstaan we de visuele elementen op een website die een positieve invloed…

De juiste tekst bij je nieuwsbrief inschrijfveld | Growth Hack #3

De tekstjes die we het meest terugzien bij nieuwsbrief inschrijfvelden zijn “Schrijf je in voor de…

onze projecten  

We werken voor klanten als WNF, Rijksoverheid, Vodafone en Gemeente Rotterdam.

leer ons kennen  

Wij zijn een jong en groeiend internetbureau uit hartje Rotterdam.

vragen, advies of kennismaken?

Neem contact met ons op