Performance Monitoring voor Bedrijfskritische Software | ROX Digital Agency
Een developer aan het programmeren

Performance Monitoring voor Bedrijfskritische Software

Leestijd: 3 minuten

Herken je dat: je bent afhankelijk van een applicatie om je werk uit te voeren, maar de applicatie blijft hangen, laadt traag of start soms helemaal niet op. Als je bedrijf afhankelijk is van een digitaal product, zoals een webapplicatie of platform, dan is het van cruciaal belang ervoor te zorgen dat dit product optimaal blijft functioneren. Downtime kan zeer kostbaar en schadelijk zijn voor bedrijven. Het is daarom essentieel om je webapplicatie of platform te monitoren. Dit stelt je in staat om potentiële problemen zo snel mogelijk te identificeren en aan te pakken. In sommige gevallen zelfs nog voordat het een negatieve impact heeft op je resultaten.

Wat is performance monitoring?

Met performance monitoring bedoelen we: het observeren van laadtijden, responstijden, beschikbaarheid en andere factoren om onregelmatigheden en afwijkingen in server- of applicatiestatistieken te ontdekken. Met behulp van deze gegevens kun je zowel bestaande als potentiële problemen ontdekken, waardoor je proactief kunt reageren. Zo zorg je ervoor dat jouw bedrijfskritische software na de lancering stabiel blijft draaien.

Monitoring diensten

  • Uptime monitoring
    Uptime monitoring is een proces waarbij de beschikbaarheid van applicaties continu wordt gecontroleerd. Hierdoor heb je voortdurend inzicht in de operationele status, waardoor je potentiële problemen snel kunt identificeren en oplossen.

  • Application Performance Management
    APM staat voor Application Performance Management, een proces dat de prestaties en beschikbaarheid van applicaties te monitoren, meten en optimaliseren. De verzamelde data kun je inzetten om de gebruikerservaring te verbeteren door verbeterpunten door te voeren en eventuele problemen op te lossen.

  • Infrastructure monitoring
    Via infrastructure monitoring worden gegevens over de gezondheid en prestaties van servers, virtuele machines, containers, databases en andere backend componenten verzameld. Door middel van infrastructure monitoring kun je potentiële problemen voorkomen voordat ze van invloed zijn op bedrijfsprocessen.

  • Error monitoring
    Met error monitoring bedoelen we een systeem dat bugs en andere fouten in bestaande applicaties traceert. Hierdoor kun je snel reageren op potentiële problemen, de algehele stabiliteit verbeteren en ervoor zorgen dat de software optimaal functioneert.

De stabiliteit van bedrijfskritische software is inmiddels een absolute noodzaak geworden. Daarom voorzien wij onze opdrachtgevers van een uitgebreid assortiment aan monitoringdiensten, variërend van basismonitoring tot op maat gemaakte oplossingen. Benieuwd naar meer over performance monitoring en hoe wij van dienst kunnen zijn? Bezoek dan onze informatiepagina:

Performance Monitoring

foto van de auteur

Eric Overklift Vaupel Kleijn

CTO