Voordelen van een ISO 27001 gecertificeerde partner | ROX Digital Agency
ISO logo

Voordelen van een ISO 27001 gecertificeerde partner

Leestijd: 3 minuten

Het inschatten van de kwaliteit van een digital agency kan een uitdaging zijn. Vooral op gebieden die niet direct zichtbaar zijn, zoals security en privacy. Toch zijn er indicatoren die kunnen bijdragen om inzicht te krijgen in de betrouwbaarheid van een agency, zoals certificeringen. Binnen informatiebeveiliging wordt ISO 27001 beschouwd als de belangrijkste certificering. In deze blog post leg ik uit waarom je zou moeten kiezen voor een digital agency dat ISO 27001 gecertificeerd is.

Kwaliteitskeurmerk

Je kunt een ISO certificering zien als een kwaliteitskeurmerk. Dat komt doordat het behalen van de ISO 27001 certificering niet gemakkelijk is. Het certificaat bevestigt dat het digital agency voldoet aan strenge normen op het gebied van informatieveiligheid en dat er bedrijfsprocessen op afgestemd zijn. Gecertificeerde digital agencies moeten jaarlijks in staat zijn om de betreffende processen te kunnen aantonen in een audit.

Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging verwijst naar het proces van het beschermen van informatie tegen ongeautoriseerde handelingen. Een organisatie die de ISO 27001 certificering heeft behaald, neemt maatregelen op zowel fysiek als digitaal gebied met betrekking tot informatiebeveiliging. Dit omvat onder meer het doorvoeren van beveiligingsupdates, het implementeren van meervoudige authenticatie, het veilig uitfaseren van harde schijven, het implementeren van telefoonvergrendeling en het garanderen van brandbeveiliging. Een ISO gecertificeerde agency neemt alle noodzakelijke maatregelen om de veiligheid van jouw gegevens te waarborgen.

Kennis en ervaring

Agencies met een ISO certificering hebben dankzij het certificeringsproces de nodige kennis en ervaring opgebouwd. Hierdoor verlopen trajecten met betrekking tot beveiliging (en communicatie met bijvoorbeeld een security officer) snel, efficiënt en duidelijk. Daarnaast houdt een ISO certificering rekening met wettelijke vereisten. Een gecertificeerd digital agency is daardoor vaak beter voorbereid op de naleving van wet- en regelgeving, wat kan helpen bij het voorkomen van juridische complicaties.

Proactief risicobeheer

ISO normen gaan niet alleen over het beschermen van informatie, maar ook over het beheren van risico's. Een gecertificeerd digital agency laat zien dat ze niet alleen gevoelige informatie beschermen, maar ook proactief risico's kunnen identificeren, evalueren en beheersen. Dit maakt ze beter voorbereid om mogelijke bedreigingen te ontdekken, aan te pakken en maatregelen te nemen.

ROX Digital Agency ISO gecertificeerd

Als digital agency zijn we constant bezig met het waarborgen van de veiligheid van onze digitale producten en de gegevens van gebruikers. Daarom bouwen we alleen digitale producten volgens de hoogste veiligheidsnormen. Dat tonen we onder andere aan met onze ISO certificering. Wil je meer weten over het beveiligen van jouw digitale producten? Neem dan gerust contact met ons op.

Neem contact op

foto van de auteur

Eric Overklift Vaupel Kleijn

CTO