Rijksoverheid logo

Het Rijks ICT Dashboard is een website waarop alle informatie te vinden is met betrekking tot grote ICT-projecten van Rijksoverheid. Dit dashboard laat onder meer het doel van een project, geraamde kosten en doorlooptijden zien in interactieve grafieken en tabellen.

Briefing

Rijksoverheid wilde een nieuwe versie van het Rijks ICT Dashboard. Een versie die overzichtelijker zou zijn en alle informatie op een transparante manier zou presenteren. De website moest goed functioneren op een iPad, omdat deze in de Tweede Kamer tijdens debatten gebruikt worden. Een van de grootste eisen was dat het dashboard volledig zou moeten voldoen aan de strengste eisen van de webrichtlijnen en dus op het hoogste niveau drempelvrij moest zijn.

Resultaat

  • Voldoet aan de strengste eisen van de webrichtlijnen
  • Gekoppeld aan Principal Toolbox van Fortes Solutions
  • Dynamische grafieken
  • Uitgebreide projectfilter
Design

Transparant overzicht in projectdata


We hebben allereerste interactieve wireframes gemaakt. Hierbij hebben we puur gefocust op de indeling en interacties van de website, om zo aan de transparante doelstellingen van het Rijk te kunnen voldoen. De stijl van de website is gebaseerd op de huisstijl van het Rijk, die zich online steeds meer ontwikkelt. Al tijdens het ontwerp hebben we rekening gehouden met de webrichtlijnen. Dit uit zich bij design in dingen als bepaalde kleurcontrasten en specifieke toepassing van afbeeldingen.

Rijks ICT Dashboard homepage op laptop
Development

Volledig toegankelijk voor iedere bezoeker


Op basis van de interactieve wireframes zijn we al snel begonnen met het bouwen van de website. Fortes Solutions zorgde voor de koppeling met het systeem waarmee de projectdata wordt beheerd. De website zelf bevat geen inhoud, maar haalt deze op uit het systeem en toont deze vervolgens op de juiste pagina’s. Vooral tijdens de ontwikkeling van het nieuwe dashboard was het erg belangrijk om continue rekening te houden met de eisen voor een drempelvrije website.

Meer over dit project?


Robbert

Robbert ten Horn
+31 (0)10 340 0769
robbert@roxmedia.nl

Neem contact met ons op